telefon+36-70-385-5617 mailinfo@nitojutsu.hu mail mail mail
felsoindexkep2

Stílusunk

A Nitó-jutsu Seishin-ryu stílust Karsai János 9. danos mester képviseli Magyarországon, melynek feladata és célja a személyiség fejlesztése a harcművészet útján. Nem az ellenfél megsemmisítése a lényeg, hanem saját hibáink, gyöngéink legyőzése. Így válhat egy tanítványból túlélő, a túlélőkből pedig élet-védelmezők, értékes emberek, akik képesek végső soron feleslegessé tenni a harcot. A különböző pusztakezes és karddal végrehajtott technikák csiszolják a tanítvány személyiségét, fejlesztik akaraterejét. A kitűzött célok elérése révén pozitív visszajelzést kap

Az oktatásban résztvevő lehetőséget kap értékei és gyengeségei bírálatok nélküli elfogadására, egyénisége kibontakoztatására.

Tanítási módszerünk nem ítélkezésen alapszik, hanem mindenkinek önmaga előtt kell megfelelnie. Stílusunk egyedisége, hogy egy bizonyos szint felett a tanítványok megtanulnak bal és jobb kézzel egyformán dolgozni, végezetül egyszerre két karddal gyakorolni. A Nitó-jutsu Seishin-ryu, mint személyiség fejlesztő módszertan rávezet saját gyöngéink megtalálására és leküzdésére, s ezen harmonikus állapot az emberi értékek felé vezet minket az élet minden területén.

Stílusunk nemzetközi elismerése

2013 december 14-én, az olaszországi Schio-ban a WJJKO világszövettség révén Nitó-jutsu Seishin-ryu iskola kitörölhetetlenül bekerült a nem tradicionális japán ken-jutsu iskolák közé. Az erről szóló hivatalos japán oklevelet Giacomo Spartaco Bertoletti mester, aki a WJJKO világszövetség jelenlegi elnöke adta át. Ebben elismerik az egyesületet megalapító és azt jelenleg is vezető Karsai János kenshi-t, és őt, mint stílus alapítót soke rangra emelték.